Bałtyckie Jasne
Sopociak
- Alkohol5,6 %
- Ekstrakt10 %
- IBU25
- SłodySłód jęczmienny jasny pilzneński.
- Chmiele2 chmiele: 1 aromatyczny i 1 goryczkowy.
- SmakGoryczka wyraźna, ale nie dominująca ani przytłaczająca, doskonale zharmonizowana z pełnym słodowym posmakiem utrzymującym się na podniebieniu.
- KolorJasnozłoty, klarowny.
- ZapachŁagodny, przyjemny aromat chmielowo-słodowy.
Wiele osób twierdzi, iż smak piwa Bałtyckiego przypomina im smak dawnych lat. Udało nam się to osiągnąć przede wszystkim dzięki wyłącznie najlepszym składnikom użytym do jego produkcji. Doskonała kompozycja słodu jęczmiennego oraz polskich chmieli aromatycznych i goryczkowych pozwoliła nam uzyskać w pełni zharmonizowany smak. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że piwo to zostało poddane procesowi powolnej, naturalnej fermentacji w otwartych kadziach przy użyciu szlachetnych drożdży piwowarskich. Leżakowane przez minimum 4 tygodnie przed rozlewem do butelek, tak jak to niegdyś wyglądało. Podsumowując, jest to przyjemne, wysoce pijalne piwo niewątpliwie wyróżniające się smakiem i jakością produkcji spośród dostępnych popularnych piw na polskim rynku.
Rodzina piw Bałtyckich Łebskiego
Browaru.
Ideą piwa Bałtyckiego jest to, że ma ono być dostępne na całym
wybrzeżu Bałtyku pod lokalnymi nazwami i tak będąc w Sopocie napijemy się
Sopociaka, będąc w Gdańsku piwa Gdańskiego, a w Łebie piwa Łebskiego i w każdym z tych
miejsc mamy pewność, że zawsze pijemy tak samo smaczne piwo Bałtyckie, warzone z tych samych składników i według tek samej receptury.
Życzymy smacznego.
Dodaj Komentarz